OLVASTAD MÁR?
 
Összehangolt magánélet és munka – balansz.info
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz.info címen honlapot indít, melynek célja, hogy kiváló szakemberek közreműködésével elősegítse a  magánélet és a munka  összehangolását: mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók számára.   A...
 
Téged visszavárt a munkahelyed?
A Tárki nemrégiben közzétett felmérése szerint a kismamák alig fele számíthat arra, hogy szülés után visszamehet korábbi munkahelyére. „Mi lenne, ha a szülés után ott folytathatnám a munkát, ahol abbahagytam?” – kérdezi Nóra a JÓL-LÉT Alapítvány...
 
Családbarát gyakorlatok - összegzés
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom márciusi konferenciáján öt vállalat számolt be arról, ők hogyan igyekeznek családbarát munkahellyé válni: a TENSI utazási iroda, a Fővárosi Gázművek, az Arkon Zrt., a Fundamenta és a British Telecom magyarországi leányvállalata....

Arkon - több mint munkahely

04. 16.
Komment
0 Reblog

Folytatjuk a családbarát gyakorlatokat bemutató sorozatunkat. Ezen a héten az Arkon Zrt.-ről tudjuk meg, hogyan és miért igyekeznek otthonossá tenni a munkahelyet és az ott dolgozókat második családnak tekinteni. 

Arkon


Hol volt, hol nem volt… de még van is, és nem csak a mesében, de a valóságban is egy cég, egy csapat, egy közösség, ahol látják a fától az erdőt.

Van ennek a csapatnak egy masszív célfája konkrét elképzelésekkel, kőkemény mérőszámokkal, kiemelt féléves célokkal. Keményen dolgozunk, hogy weboldalaink (az ingatlan.com és a köpönyeg.hu) segítségével jobbá tegyük a világot és elegendő profitot termeljünk ahhoz, hogy folyamatosan tudjunk fejleszteni, fejlődni.

DE van nekünk egy másik fánk is, amit mindig szem előtt tartunk, már csak azért is, mert az ebédlőnk falát díszíti. Ez a második fa a sok-sok mosolygós almával az életélvezetet, az egészséget, a családot szimbolizálja számunkra.

Olyanná formáljuk az Arkont, hogy élvezzük benne a munkát, jól érezzük magunkat az inspiráló színes falak, babzsákok között, és nem utolsó sorban úgy alakítjuk a munkafolyamatainkat, hogy legyen életünk a munka mellett/után is.

Számunkra a családbarátság azt jelenti, hogy a természetes dolgok természetesek maradhatnak. Az állásinterjúra érkező fiatal nőnek nem kell titkolnia, hogy a tervei között kisbaba is szerepel. A domborodó pocakú kismamák megtehetik, hogy felpolcolt lábbal otthonról vagy csökkentett munkaidőben dolgozzanak. Ha bárkinél beteg a gyerkőc, mindenki egyetért azzal, hogy mellette a helye. Nálunk senkinek sem kell lódítania, ha napközben kell valamit elintéznie, ha reggel futással vagy úszással szeretné kezdeni a napját, vagy ha kávé helyett a ping-pong frissítő hatásában bízik.

Lehetőséget teremtünk arra is, hogy a kollégák és családtagjaik a szabadidejükben együtt szórakozhassanak, sportolhassanak. Kicsik és nagyok, barátok és jövendőbelik együtt kergetik a labdát, borokat kóstolnak, gyűjtik a medvehagymát vagy éppen a vízitúra borulós tapasztalatait. Az Arkon család múlt évi közös kalandjait mutatja be ez az összeállítás:

Nekünk mindkét fa fontos. Büszkék vagyunk arra, hogy magyar tulajdonú cégben, Magyarországon hozunk létre világszínvonalú szolgáltatásokat, és mindeközben a kimagasló teljesítmény mellett is megőrizzük a munka és a magánélet egészséges egyensúlyát.

Hol volt, hol nem volt… de még van is, és nem csak a mesében, de a valóságban is egy cég, egy csapat, egy közösség, ahol látják a fától az erdőt.

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook