AJÁNLÓ
 
05:04
2013. 03. 22.
A magyar férfiak két, egymásnak nehezen megfeleltethető elvárásnak próbálnak megfelelni: a családfenntartói...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 03. 22.
Egy szülő akkor tud csak igazán eredményesen dolgozni, ha munkaidőben jó kezekben tudja a gyermekeit. Amikor...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 03. 22.
Hogyan teremthet viszonylagos egyensúlyt a munkája és a családi élete között az, akinek egyedül...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 03. 22.
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom márciusi konferenciáján öt vállalat számolt...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 03. 22.
Az Y-generáció munkavállalóiról készült amerikai kutatások szerint a legfiatalabb dolgozó korosztály...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elégedetlenek magukkal az apák

03. 22.
0 Komment
0 Reblog

Father and Son


Leginkább a dolgozó apák szenvednek a rájuk nehezedő nyomástól: szorítja őket az idő, problémákat okoz az otthoni és a munkahelyi kötelezettségeik kötötti egyensúly megtalálása.

Egy nemrégiben publikált amerikai felmérés szerint a férfiak rosszabbul élik meg a terhelést: bár több szabadiővel rendelkeznek, de nagyobb arányban vallották meg, hogy gondjaik vannak munkájuk és a magánéletük összehangolásával. Úgy érzik, nem elég jó apák.

Az apák több időt töltenek ma ház körüli és háztartási munkákkal, gyermek-, idős- és beteggondozással, mint fél évszázada tették, ugyanakkor a fizetett munkával töltött idejük alig csökkent. Nagyjából feleannyi időt töltenek gyermekeikkel, mint a nők (bár kétszer annyit, mint egy 1965-ös kutatás szerint), és ez bántja őket, kevésbé érzik magukat jó szülőnek. 46 százalékuk érzi úgy, hogy nem tölt elég időt a gyermekeivel, míg az anyáknak csak a 23 százaléka nyilatkozott így.

Az amerikai anyák jelentős része részmunkaidőben dolgozik, és majdnem kétharmaduk elégedett a saját szülői teljesítményével. A fizetett munkát nem végző nők bizonytalanabbak, a dolgozó apákhoz hasonlóan csak kevesebb mint kétharmaduk értékelte úgy, hogy kiváló, vagy legalábbis nagyon jó szülője gyermekeinek.

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook