AJÁNLÓ
 
08:59
2014. 06. 19.
Most induló sorozatunkban különböző cégek családbarát programjait mutatjuk be. Szeretnénk megismertetni...
A bejegyzés folyatódik
 
08:59
2014. 06. 19.
A nők foglalkoztatása gazdasági érdek, sőt, talán újdonságként hathat, hogy a női karrier...
A bejegyzés folyatódik
 
08:59
2014. 06. 19.
Főnökként, a munkahelyen, ugyanakkor gyakorló szülőként mindennapi dilemma elé állít a...
A bejegyzés folyatódik
 
08:59
2014. 06. 19.
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz.info címen...
A bejegyzés folyatódik
 
08:59
2014. 06. 19.
Ha csak egy napra is, de extra biztatást kapnak az otthoni munkához a dolgozók a "Dolgozz otthonról!"...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Női karriernap, női karrier?

06. 19.
0 Komment
0 Reblog

Akár jogos lehet a gyanakvó tekintet a pozitív diszkrimináció miatt, mégis elkerülhetetlen a beismerés: miután a nők szülnek, és általában ők maradnak otthon a kisgyerek(ek)kel, megkülönböztett a munkához való viszonyuk. 

Két aktualitást említünk alább a női karrier előmozdítására:

Karrier- és élménynapra hívta a (reménybeli) női munkavállalókat az egyik magyar állásportál. Nőknek szóló állásbörze és karriertervezés keretében a diplomás nők számára  lehetőséget biztosítottak  személyes találkozásra munkaerőt kereső cégekkel, emellett pedig a karriertervezési folyamatot kívánták támogatni inspiráló előadásokkal, sikertörténetek bemutatásával, illetve személyes tanácsadásokkal. 

Aki kilátogatott a helyszínre, a résztvevők vehemenciájából kevéssé érezhette a gyengébb nem hangsúlyozott segítésének jogosságát. Az elkapott előadás-részlet inkább az előzetes várakozsokat erősítette, határozottan női tematikát vállalt: a kiscsaj-nő-hölgy munkahelyi szerepkörök megkülönböztetésével egy lehetséges ideális szakmai ív felrajzolását.

Olyan cégek seregszemléje zajlott az elmúlt hétvégén a Bálnában, amelyeknek kiemelten fontos a nők sikeres elhelyezkedése és családbarát munkahelyi környezet biztosítása. Így az online folytatódó állásbörze keresőknek áttekintésre érdemes, és június 29-ig látogatható (itt).

Kapcsolódó hír a Pwc közzétette legújabb elemzése a nők felsővezetésben elfoglalt helyének prognosztizálható növekedéséről: “A világ 2500 legnagyobb állami vállalatánál tavaly elvégzett felmérés alapján az derült ki, hogy tavaly az új vezérigazgatóknak csak a három százaléka volt nő. A tanácsadó cég szerint 2040 körül viszont már minden harmadik vezérigazgató nők közül fog kikerülni. Ennek alapján 2040-re a nők aránya a legnagyobb cégek felsővezetésében eléri az egyharmadot. A tanulmány a vezérigazgatók felvételével és elbocsátásával foglalkozva megállapította: a nőknek jóval nehezebb a belső vállalati ranglétrán feljebb kerülés. 

Aki most nyáron kívánna munkát váltani, figyelmébe ajánljuk a Munka kisgyermekkel program futó sorozatát, tippekkel, beszélgetéssel segítik a váltani, ismét munkába állni szándékozó nőket, legközelebb személyesen június 24-én.
Milyen tapasztalatotok van anyaként új munkahelyen, állást keresve? A közeljövőben HR-szakemberekkel tervezünk beszélgetés-sorozatot itt a blogon, előre is várjuk kérdéseiteket.

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook