AJÁNLÓ
 
05:23
2013. 04. 30.
Kétkeresős családot üzemeltetni nem kis kihívás. Minden perc számít, hogy valahogy egyensúlyt...
A bejegyzés folyatódik
 
05:23
2013. 04. 30.
Valóban két nyelvet beszélnek a férfiak és a nők? Előfordult már, hogy akaratlanul is megbántottad...
A bejegyzés folyatódik
 
05:23
2013. 04. 30.
A nőket nem szabad magukra hagyni az egyensúlyt kereső útjukon. A munkáltatóknak, HR vezetőknek...
A bejegyzés folyatódik
 
05:23
2013. 04. 30.
Gyerek és karrier? Gyerek vagy karrier? Sajnos a kérdés sokszor inkább a második formában...
A bejegyzés folyatódik
 
05:23
2013. 04. 30.
Női foglalkoztatottság, női karrier, nők vezető beosztásban - számtalanszor felvetődő kérdések,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Karrier kart karba öltve"

04. 30.
0 Komment
0 Reblog

Kedvcsináló a Család ÉS Karrier? - címmel a SOTE-n zajló rendezvénysorozatunkhoz.  Május 6-án este Tari Annamária, klinikai pszichológus, pszichoterapeuta és Kozma-Vizkeleti Dániel, pszichoterapeuta és család-pszichoterapeuta lesz a vendégünk.

majusi eloadas

Kozma-Vizkeleti Dániel a családon belüli önmegvalósításról osztja meg velünk gondolatait:

„Ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret” – szólnak József Attila sokféleképp értelmezhető sorai. Az egyik lehetséges olvasatuk alátámasztja azt a közkeletű vélekedést, hogy az önmegvalósítás és a család iránti elköteleződés, a karrier befutása és a kapcsolatok ápolása nem fér össze, a „kinti” siker kizárja a „benti” eredményességet, az elismertség nehezen egyeztethető össze az önmagunkhoz való hűséggel. Legalábbis macskáknál, persze.

Előadásunkban a költői borúlátással szembehelyezkedve, azokat a lehetőségeket szeretnénk vázolni, amelyek lehetővé teszik a kandúrok és cicusok számára, hogy életük több szférájában is szert tegyenek egérkékre. És hogy ezek a sikerek segíthetik a többi életterületen való kiteljesedést.

Körüljárjuk, hogyan alapozza meg a jól működő családi kapcsolatrendszer, a kiegyensúlyozott párkapcsolat a munkában elérhető eredményeket – és a pályánkon kapott elismerés hogyan gazdagíthatja családi kapcsolatainkat, az anyagiakon messze túlmutató értelemben?

Közhelyszerű, hogy „minden sikeres férfi mögött egy támogató nő áll”! Vajon ki áll egy sikeres nő mögött? És mit kap a támogató fél a kapcsolattól – a másik sikereinek előmozdítása által?

Hogyan járul hozzá társunk sikere a sajátunkhoz? Hogyan építhetjük kölcsönösen a családi önbecsülést, ami mindannyiónk és a családban felnövekedők számára is megfelelő „üzemanyagot” szolgáltat a „kinti” sikerek eléréséhez – akár saját törekvéseink és igyekezetünk révén?

Ezeket a kérdéseket igyekszünk körüljárni – nem kizárt, hogy különböző válaszokat találunk rájuk. Akár „kint”, akár „bent”.

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook