OLVASTAD MÁR?
 
Időzsonglőrök: az egész család nyer!
Főnökként, a munkahelyen, ugyanakkor gyakorló szülőként mindennapi dilemma elé állít a szakmai és magánélet egyensúlyának kérdése. Előzetes, gondos tervezéssel fiatal szülőként igenis lehetséges egyaránt helyt állni a munkában és a magánéletben! 1. Állítson...
 
Női karriernap, női karrier?
Akár jogos lehet a gyanakvó tekintet a pozitív diszkrimináció miatt, mégis elkerülhetetlen a beismerés: miután a nők szülnek, és általában ők maradnak otthon a kisgyerek(ek)kel, megkülönböztett a munkához való viszonyuk.  Két aktualitást említünk alább...
 
Összehangolt magánélet és munka – balansz.info
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz.info címen honlapot indít, melynek célja, hogy kiváló szakemberek közreműködésével elősegítse a  magánélet és a munka  összehangolását: mind a munkavállalók, mind pedig a munkáltatók számára.   A...

Ha csak egy napra is, de extra biztatást kapnak az otthoni munkához a dolgozók a "Dolgozz otthonról!" nap keretében. 

Május 10-ére ismét meghirdeti a "Dolgozz otthonról!" napot a Microsoft és a Telenor. A szombati munkanap-áthelyezés miatt külön érdekes az otthonról dolgozás támogatása (ekkor dolgozzuk le a május elsejei hosszú hétvége pénteki napját, a május 2-át).  

Két évvel ezelőtt külföldi minta alapján indult az otthoni munka napja, és már  2012-es első, rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez száznál több cég, közel 3000 munkavállaló csatlakozott.  

A szellemi munkát végzők körében Magyarországon és világszerte  egyre gyakoribb a kötött munkaidő kereteinek fellazulása, egyre több vállalat bátorítja dolgozóit, hogy (alkalmanként) otthonról végezzék munkájukat. 

2014-ben már nemcsak az otthoni, hanem a tetszőlegesen megválasztott helyszínű (például co-working irodában) munkavégzésre kaphatunk buzdítást: Dolgozz bárhonnan! 

Megtakarítható a munkába, majd haza utazási idő, és nem csak a munka hatékonyságát növelheti a szabadon megválasztott helyszín, hanem a bizalmat is erősíti.  

A Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország szakemberei által hitelesített széndioxid-kalkulátor segítségével az így megtakarított szén-dioxid-kibocsátásról a dolgozz otthonról nap alkalmából fejlesztett, a bárki közelítő adatokat kaphat a program weboldalán.

Dolgoznál otthonról vagy a munkahelyen kívül máshonnan? 

Miben segítene a rugalmas munkaidő? 

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook