Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

40+234 Work!

Minden másnál többre tartjuk a munkaidő rugalmasságát - derült ki egy európai uniós felmérésből, amely a munka és a magánélet összeegyeztetésének nehézségeit kutatta.

Első helyen az számít, hogy ki tudunk-e venni rövid bejelentési határidővel szabadnapot, másodsorban pedig az, hogy a munkakezdés és befejezés időpontjában rugalmas tud-e lenni a munkáltató.

A magyarok 59 százaléka mondta azt, hogy hazaérve a munkából túl fáradtnak érzi magát a házimunkához, 39 százalékuk pedig úgy érzi, a munkájuk túl sokat vesz el a családi életre fordítható idejükből, ami némileg magasabb arány az európai átlagnál. Lényegesen jobban zavarja a magyarokat bárki másnál, hogy a munkaidőben sokszor a család ügyes-bajos dolgaival kell foglalkozniuk. A számok azt mutatják, hogy más nemzetekhez képest nehezen tudjuk összeegyezetni a munkánkat az egyéb kötelezettségeinkkel, mert a munkavégzésben, és az otthoni feladataink ellátásában egyaránt időbeosztási gondjaink vannak.

Ezek a problémák különösen a kisgyerekeseket, és közülük is inkább a dolgozó anyákat sújtják. Hasonlóan nehéz helyzetben vannak azok, akik idős vagy beteg családtagjaikról napi szinten kell gondoskodjanak. Minél alacsonyabb a keresetük, annál elégedetlenebbek az életükkel, mert ők azok, akik rendszerint nem tudják a saját munkahelyen kívüli feladataikat fizetett segítséggel elvégeztetni. A gazdasági válság is elsősorban az ő életüket tette nehezebbé.

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook

Legfrissebb bejegyzések