Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A bed day at the office

Az egyedülállóknak is szükségük van arra, hogy egyensúlyba hozzák a munkájukat a magánéletükkel.

Egyre több munkavállaló küzd azzal, hogy nincs elég ideje és energiája a munkáján kívül eső dolgokra. Ez messze nem a családosok, vagy a párkapcsolatban élők problémája, derül ki egy frissen ismertetett kutatásból.

Hagyományosan a munkavállaló szülőkre koncentrálnak a családbarát intézkedéseket bevezető munkaadók, amikor a munka-magánélet egyensúlyról gondolkodnak. A Michigani Egyetem pszichológiai vizsgálatai azonban azt mutatják, hogy nemcsak a családi élet képvisel olyan értéket, amelyet a munkaadóknak figyelembe kell venniük alkalmazottaik foglalkoztatása során azok egészsége és hatékony munkavégzése érdekében.

A kutatók a dolgozók munkahelyi viselkedését vizsgálva azt tapasztalták, hogy a munkájukat és a magánéletüket összehangolni képtelen alkalmazottak kevésbé elégedettek az életükkel és a munkájukkal, viselkedésük több szorongásra és depresszióra utaló jelet mutat.

A felmérésben részt vevők közül többen is ugyanazt mondták, függetlenül attól hogy párkapcsolatban, vagy egyedül éltek, volt-e gyermekük, vagy sem: igyekeznek megfelelni a munkahelyi követelményeknek, de emiatt nincs elég idejük sportra, közösségi tevékenységekre, de még a barátaikra sem.

A HR-eseknek ki kellene terjeszteni az elsősorban a kisgyerekes szülők számára kialakított rugalmas munkavégzést segítő programjaikat a nem családos munkavállalókra is – javasolja a kutatási jelentés egyik társszerzője, aki maga is HR-tanácsadóként dolgozik. Azt mondja, nem egyszerűen át kellene címkézni ezeket az intézkedéseket, hanem a munkaszervezési kultúra újragondolására van szükség.

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook