Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Karrier kart karba öltve"

04. 30.
0 Komment
0 Reblog

Kedvcsináló a Család ÉS Karrier? - címmel a SOTE-n zajló rendezvénysorozatunkhoz.  Május 6-án este Tari Annamária, klinikai pszichológus, pszichoterapeuta és Kozma-Vizkeleti Dániel, pszichoterapeuta és család-pszichoterapeuta lesz a vendégünk.

majusi eloadas

Kozma-Vizkeleti Dániel a családon belüli önmegvalósításról osztja meg velünk gondolatait:

„Ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret” – szólnak József Attila sokféleképp értelmezhető sorai. Az egyik lehetséges olvasatuk alátámasztja azt a közkeletű vélekedést, hogy az önmegvalósítás és a család iránti elköteleződés, a karrier befutása és a kapcsolatok ápolása nem fér össze, a „kinti” siker kizárja a „benti” eredményességet, az elismertség nehezen egyeztethető össze az önmagunkhoz való hűséggel. Legalábbis macskáknál, persze.

Előadásunkban a költői borúlátással szembehelyezkedve, azokat a lehetőségeket szeretnénk vázolni, amelyek lehetővé teszik a kandúrok és cicusok számára, hogy életük több szférájában is szert tegyenek egérkékre. És hogy ezek a sikerek segíthetik a többi életterületen való kiteljesedést.

Körüljárjuk, hogyan alapozza meg a jól működő családi kapcsolatrendszer, a kiegyensúlyozott párkapcsolat a munkában elérhető eredményeket – és a pályánkon kapott elismerés hogyan gazdagíthatja családi kapcsolatainkat, az anyagiakon messze túlmutató értelemben?

Közhelyszerű, hogy „minden sikeres férfi mögött egy támogató nő áll”! Vajon ki áll egy sikeres nő mögött? És mit kap a támogató fél a kapcsolattól – a másik sikereinek előmozdítása által?

Hogyan járul hozzá társunk sikere a sajátunkhoz? Hogyan építhetjük kölcsönösen a családi önbecsülést, ami mindannyiónk és a családban felnövekedők számára is megfelelő „üzemanyagot” szolgáltat a „kinti” sikerek eléréséhez – akár saját törekvéseink és igyekezetünk révén?

Ezeket a kérdéseket igyekszünk körüljárni – nem kizárt, hogy különböző válaszokat találunk rájuk. Akár „kint”, akár „bent”.

Április 8-án Pál Feri és Tari Annamária lesz a vendégünk a SOTE-n.

Regisztráljatok, gyertek! 

Valóban két nyelvet beszélnek a férfiak és a nők?

Előfordult már, hogy akaratlanul is megbántottad a barátnődet? Előfordult már veled, hogy értetlenül áltál a barátod döntéseivel kapcsolatban? Előfordult, hogy amit jó ötletnek tartottál barátnőddel vagy barátoddal kapcsolatban, rosszul sült el?

Ezek a helyzetek nem véletlenek. A férfiak és a nők nemcsak fizikailag, hanem pszichológiai szempontból is jelentősen különböznek egymástól. És emiatt sok szempontból különböző nyelvet beszélnek. Bizonyos fogalmak mást jelentenek a férfiak és mást a nők számára, vagy legalábbis az érzelmi hangsúlyuk különbözik jelentősen. Mindez elég sok kommunikációs zavarhoz vezet a hétköznapokban, ráadásul a férfinek és a nőnek együtt kell működniük a munkahelyeken, a párkapcsolatban, sőt a családalapítás után a család irányításában is.

Hogyan hidalhatjuk át ezeket a kommunikációs nehézségeket? Milyen megoldást adnak erre a különböző kultúrák kapcsolati és családmodelljei? Hogyan hidaljuk át mi, a saját kultúránkban? Ezekre a kérdésekbe próbál bevezetni Purebl György előadása.

Legyen vagy ne legyen gyermekünk? - Női sors Magyarországon

A címben felvetett kérdés személyes, családi és nemzeti sorskérdés. Eldöntése mégis egyedi módon történik, optimális esetben két szerető szív közös ügyeként.

Ha a nő és férfi nembeli lényegét, létezésének küldetését helyezzük a középpontba, akkor szembesülnünk kell azzal, hogy fizikai, biológiai, élettani, lélektani és társas képességeink e küldetés szerint különböznek, de egymást kiegészítik, hogy beteljesítsék a létfeladatot: a kapott élet továbbadását. Ez a beteljesülés hozza létre az emberi boldogságot.

A nő vállalása e tekintetben időbeli-folyamati szempontból is hangsulyosabb, központi jelentőségű. Milyen esélyekkel, lehetőségekkel és feltételekkel teljesitheti be a nő a küldetését?  Milyen a kapott anyai minta, szülői példa? Milyen hatások  befolyásolják a fiatalokat a párkeresésben, párválasztásban? Milyen esélyei vannak ma egy magyar nőnek intim és elkötelezett kapcsolat kialakitására, fenntartására? Milyen a „férfi oldal?”  Többek között ezen kérdések áttekintésével és megválaszolásával foglalkozik Bagdy Emőke az első, március 11-i előadás során.

Regisztráljatok, gyertek!

Az előadókról:

Dr. Purebl György - Semmelweis Egyetem ÁOK, Magatartástudományi Intézet igazgatóhelyettese, egyetemi adjunktus

Prof. Dr. Bagdy Emőke - Professor Emeritus, Károli Gáspár Református Egyetem, Személyiség és Klinikai Pszichológiai Tanszék

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook