Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Április 8-án Pál Feri és Tari Annamária lesz a vendégünk a SOTE-n.

Regisztráljatok, gyertek! 

Valóban két nyelvet beszélnek a férfiak és a nők?

Előfordult már, hogy akaratlanul is megbántottad a barátnődet? Előfordult már veled, hogy értetlenül áltál a barátod döntéseivel kapcsolatban? Előfordult, hogy amit jó ötletnek tartottál barátnőddel vagy barátoddal kapcsolatban, rosszul sült el?

Ezek a helyzetek nem véletlenek. A férfiak és a nők nemcsak fizikailag, hanem pszichológiai szempontból is jelentősen különböznek egymástól. És emiatt sok szempontból különböző nyelvet beszélnek. Bizonyos fogalmak mást jelentenek a férfiak és mást a nők számára, vagy legalábbis az érzelmi hangsúlyuk különbözik jelentősen. Mindez elég sok kommunikációs zavarhoz vezet a hétköznapokban, ráadásul a férfinek és a nőnek együtt kell működniük a munkahelyeken, a párkapcsolatban, sőt a családalapítás után a család irányításában is.

Hogyan hidalhatjuk át ezeket a kommunikációs nehézségeket? Milyen megoldást adnak erre a különböző kultúrák kapcsolati és családmodelljei? Hogyan hidaljuk át mi, a saját kultúránkban? Ezekre a kérdésekbe próbál bevezetni Purebl György előadása.

Legyen vagy ne legyen gyermekünk? - Női sors Magyarországon

A címben felvetett kérdés személyes, családi és nemzeti sorskérdés. Eldöntése mégis egyedi módon történik, optimális esetben két szerető szív közös ügyeként.

Ha a nő és férfi nembeli lényegét, létezésének küldetését helyezzük a középpontba, akkor szembesülnünk kell azzal, hogy fizikai, biológiai, élettani, lélektani és társas képességeink e küldetés szerint különböznek, de egymást kiegészítik, hogy beteljesítsék a létfeladatot: a kapott élet továbbadását. Ez a beteljesülés hozza létre az emberi boldogságot.

A nő vállalása e tekintetben időbeli-folyamati szempontból is hangsulyosabb, központi jelentőségű. Milyen esélyekkel, lehetőségekkel és feltételekkel teljesitheti be a nő a küldetését?  Milyen a kapott anyai minta, szülői példa? Milyen hatások  befolyásolják a fiatalokat a párkeresésben, párválasztásban? Milyen esélyei vannak ma egy magyar nőnek intim és elkötelezett kapcsolat kialakitására, fenntartására? Milyen a „férfi oldal?”  Többek között ezen kérdések áttekintésével és megválaszolásával foglalkozik Bagdy Emőke az első, március 11-i előadás során.

Regisztráljatok, gyertek!

Az előadókról:

Dr. Purebl György - Semmelweis Egyetem ÁOK, Magatartástudományi Intézet igazgatóhelyettese, egyetemi adjunktus

Prof. Dr. Bagdy Emőke - Professor Emeritus, Károli Gáspár Református Egyetem, Személyiség és Klinikai Pszichológiai Tanszék

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook