AJÁNLÓ
 
05:41
2013. 05. 16.
Egy szülő akkor tud csak igazán eredményesen dolgozni, ha munkaidőben jó kezekben tudja a gyermekeit. Amikor...
A bejegyzés folyatódik
 
05:41
2013. 05. 16.
Túlterheltek a dolgozó anyák Hazánkban a lassan változó tradicionális értékrend miatt széles...
A bejegyzés folyatódik
 
05:41
2013. 05. 16.
Főnökként, a munkahelyen, ugyanakkor gyakorló szülőként mindennapi dilemma elé állít a...
A bejegyzés folyatódik
 
05:41
2013. 05. 16.
Akár jogos lehet a gyanakvó tekintet a pozitív diszkrimináció miatt, mégis elkerülhetetlen a...
A bejegyzés folyatódik
 
05:41
2013. 05. 16.
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz.info címen...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elkötelezetten dolgozik azért a célért, hogy megszülethessenek hazánkban a kívánt, tervezett gyermekek. Ahhoz, hogy egy család gyermeket vagy gyermekeket akarjon, merjen, tudjon vállalni, szükséges látnia azt, hogy ezzel a döntéssel a szülők nem zárják ki magukat a munka világából. Ennek érdekében kívánatos, hogy bővüljön az atipikus, rugalmas foglalkoztatásban dolgozók köre. Egy szülő azonban csak akkor nyugodt és produktív munkavállaló, ha megnyugtató helyen tudja közben a gyermekét, így csak akkor tervezhetünk atipikus, rugalmas foglalkoztatást, ha adott mellé a rugalmas és elérhető kisgyermekellátás is.

Hazánkban több évtizedes hagyománnyal bírnak a gyermekintézmények: a bölcsődék, az óvodák. Tény azonban, hogy kevés a férőhely, a meglévő intézmények ezért sokszor már az elviselhetetlenségig túlzsúfoltak. Ez sem a gyermekeknek, sem a családoknak, sem a gondozóknak, pedagógusoknak nem elfogadható. Szerencsére 20 éve színesíti a napközbeni kisgyermekellátás palettáját a családi napközi, mint ellátási forma. Ez a mindig kislétszámú, rugalmas kisgyermekellátás képes a 0-14 éves korosztályban a helyileg fellépő igényekre gyorsan és olcsón, emellett megfelelő minőségben reagálni.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom támogatja, hogy egy egységes akkreditációs feltételrendszer kialakításával kerüljön be a családi napközi a többi ellátási formához hasonló törvényi keretbe és finanszírozási rendszerbe, ezzel javuljon a fenntarthatósága és hozzáférhetősége. Legyen a szülők által szabadon választható a bölcsődés, óvodás vagy iskolás korosztály esetében – így csökkenjen a meglévő ellátórendszer zsúfoltsága.

Gyermekeink professzionális ellátása mindannyiunk érdeke!

Balansz

blogavatar

Gyermek- és munkavállalás, párkapcsolat és karrier? Itt megtudhatod, mi az a családbarát munkahely, és miért jár jól mindenki, ha egyensúlyt teremt munkája és magánélete között.

Hirdetés

Facebook